Mark Monster

 • image_alt_text

  Mark Monster

  Software Engineer .NET

  Ik ben een software developer gespecialiseerd in Microsoft .NET.

  De kennis die ik de afgelopen 10+ jaren heb opgedaan is voornamelijk terug te vinden in backend development werk in .NET, ASP.NET en C#. Ik heb ruime ervaring met het maken van apps voor Windows Phone en Windows met behulp van XAML, C# en MVVM. Naast het uitvoeren van development werkzaamheden passen rollen als lead developer en scrum master mij goed. Ik heb ervaring in het verbeteren van development processen, zoals het optimaliseren van het gebruik van source control, het inzetten van CI en geautomatiseerde deployment.  Ik heb projecten uitgevoerd in de branches finance, logistiek, telecommunicatie en dienstverlening.

  Rollen die ik kan bekleden zijn developer, lead-developer, meewerkend software architect en scrum master.Samenvatting


Monster Consultancy is het bedrijf waaronder ik mijn freelanceactiviteiten uitvoer.

Ik ben een software developer gespecialiseerd in Microsoft .NET.  De kennis die ik de afgelopen 10+ jaren heb opgedaan is voornamelijk terug te vinden in backend development werk in .NET, ASP.NET en C#. Ik heb ruime ervaring met het maken van apps voor Windows Phone en Windows met behulp van XAML, C# en MVVM. Naast het uitvoeren van development werkzaamheden passen rollen als lead developer en scrum master mij goed. Ik heb ervaring in het verbeteren van development processen, zoals het optimaliseren van het gebruik van source control, het inzetten van CI en geautomatiseerde deployment.

Ik heb projecten uitgevoerd in de branches finance, logistiek, telecommunicatie en dienstverlening.

Rollen die ik kan bekleden zijn developer, lead-developer, meewerkend software architect en scrum master.

Naast onderstaande certificering, ben ik vanaf 2010 7 keer onderscheiden met de Microsoft MVP-award:
 • MCPD: Web Developer 4.0
 • MCPD: Windows Phone Development
 • MCPD: Silverlight Developer 4
 • MCPD: Enterprise Application Developer 3.5


Technologieën en Methodieken


Databases: SQL Server, PostgreSQL, SQLite, Oracle

Development: Visual Studio (2003 – 2018), C#, Linq, ASP.NET MVC, ASP.NET Web API, Entity Framework, Dapper.net, NHibernate, xUnit.net, REST, WCF, WebServices, SOAP, Silverlight, Windows Phone, Windows, Universal Windows Platform, MVVM Light, GIT, Team Foundation Server, SubVersion

Methodieken: Agile, Scrum, DSDM, RUP, Prince2, TDD, DDD